پرش لینک ها
طراحی سایت
جستجو

نکاتی که باید در مورد طراحی سایت بدون کدنویسی بدانید!!

آنچه در این مقاله می خوانید:

اگر به دنبال طراحی سایت بدون کدنویسی هستید نکات مهمی وجود دارد که با دانستن آن‌ها می‌توانید ورود موفقیت‌آمیزی به دنیای طراحی سایت داشته باشید، قبل از هر چیزی باید هدف خود را از یادگیری طراحی سایت بدون کد نویسی مشخص کنید!

  •  آیا شما می‌خواهید یک سایت شخصی برای خود راه اندازی کنید؟
  •  آیا قصد راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین برای کسب و کار خود دارید؟
  •  آیا شما می خواهید یک طراح سایت حرفه ای شوید؟

بعد از اینکه هدف خود را مشخص کردید حالا باید بدانید چه روش‌هایی برای طراحی سایت بدون کدنویسی وجود دارد و کدام یک از این روش‌ها برای شما مناسب است؟

طراحی سایت بدون کدنویسی

طراحی سایت بدون کدنویسی

در صورتی که قصد راه‌اندازی یک سایت بدون کدنویسی را دارید باید از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده نمایید.
سیستم مدیریت محتوا (Content Management System)  که به اختصار CMS نامیده می‌شود برنامه‌ای است که امکان راه‌اندازی یک سایت بدون کدنویسی را ممکن می‌سازد و امکانات لازم را جهت انتشار، مدیریت و ویرایش محتوای سایت به شما می‌دهد.

اما CMS ها انواع مختلفی دارند که باید بدانید کدام یک از این نوع سیستم‌های مدیریت محتوا برای هدف شما مناسب است.

انواع سیستم‌های مدیریت محتوا

– سیستم‌های مدیریت محتوای اختصاصی یا Proprietary CMS
– سیستم‌های مدیریت محتوای منبع باز یا Open Source CMS
– سیستم‌های مدیریت محتوای اشتراکی یا Software As A Service

سیستم‌های مدیریت محتوای اختصاصی

شما می‌توانید با مراجعه به یک برنامه‌نویس یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی برای خود داشته باشید، اما نکته‌ای که باید بدانید این است که این نوع CMSها برای شما هزینه زیادی خواهد داشت و مناسب کسب‌وکارهای کوچک نیست.
در اکثر موارد نیازی به این نوع از سیستم‌ مدیریت محتوا نیست اما اگر شما به امکاناتی نیاز داشته باشید که در دو نوع دیگر CMS ها نیاز شما برطرف نشود باید به سراغ این نوع از سیستم‌های مدیریت محتوا بیایید.

سیستم های مدیریت محتوای منبع باز

این نوع از سیستم مدیریت محتوا منبع‌ باز و رایگان است، منبع باز است بدین معنی که برنامه‌نویس می‌تواند کدها و برنامه‌های آن را تغییر داده یا برنامه‌های جدیدی به آن بیفزاید، رایگان است بدین معنی که استفاده اولیه از آن برای شما هزینه‌ای در بر ندارد اما این بدان معنی نیست که راه اندازی یک سایت با این نوع CMS هزینه‌ای ندارد.
قالب و افزونه‌های زیادی به این نوع CMSها برای کاربردی‌تر شدن اضافه می‌گردد که مشمول هزینه است اما در برابر هزینه‌‌ی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی بسیار اندک است. در ادامه شما را بیشتر با این نوع سیستم مدیریت محتوا آشنا خواهیم کرد.

سیستم‌های مدیریت محتوای اشتراکی

در سیستم‌های مدیریت محتوای اشتراکی شما دسترسی به منبع کدها نداشته ولی ساختن سایت در این روش بسیار ساده است. این سیستم می‌تواند تمام امکانات لازم را برای ساخت یک سایت معمولی یا فروشگاه آنلاین برای شما فراهم کند، سایت‌سازهای آنلاین در واقع از این نوع هستند.
از مزایای آن می‌توان به آسان‌تر بودن ساخت سایت نسبت به دو روش قبلی اشاره کرد و از معایب آن می‌توان به اشتراکی بودن کدهای آن اشاره کرد. در واقع اگر شما به هر دلیلی تصمیم بگیرید سایت خود را به جای دیگری انتقال دهید یا امکانات خاصی به آن بیفزایید قادر نخواهید بود که این کار را انجام دهید و شاید مجبور شوید سایت خود را با انواع دیگر سیستم مدیریت محتوا که انعطاف و آزادی عمل خیلی بیشتری دارد از ابتدا راه‌اندازی کنید.

همچنین بخوانید : مزایا و معایب طراحی سایت با سایت‌سازها

انواع سیستم مدیریت محتوای منبع باز

تا اینجا متوجه شدیم که نوع دوم یعنی سیستم مدیریت محتوای منبع باز بهترین گزینه برای ساخت سایت بدون کدنویسی است. اما این نوع از CMSها انواع مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • وردپرس (WordPress)
  • جوملا (Joomla)
  • دروپال (Drupal)
  • پی اچ پی نیوک (PHP nuke)
  • اپن کارت (OpenCart)

بهترین سیستم مدیریت محتوای منبع باز

اما کدام یک از این نوع سیستم‌های مدیریت محتوا می‌تواند بهتر از همه نیاز شما را برای داشتن یک فروشگاه آنلاین یا راه‌اندازی یک سایت شخصی، خبری، مجله‌ای، شرکتی و خدماتی برطرف کند؟

پیشنهاد ما وردپرس (WordPress) است، قالب‌های آماده و افزونه‌های زیادی توسط برنامه‌نویسان برای راه‌اندازی یک سایت حرفه‌ای وجود دارد که البته بخشی از آنها رایگان و بخشی از آنها غیر رایگان می‌باشد.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

اجازه دهید یک نکته‌ی مهم را به شما گوشزد کنیم، شما می‌توانید بدون کدنویسی و برنامه‌نویسی با این نوع از سیستم مدیریت محتوا سایت خود را در کمترین زمان ممکن راه اندازی کنید اما شما بعد از ساخت سایت با مسائل و چالش‌هایی روبرو خواهید شد که نیاز به کدنویسی خواهید داشت.

قطعا یک قالب آماده‌ی وردپرس که برای عموم طراحی شده نمی‌تواند همه‌ی نیازهای شما را از صفر تا صد برطرف کند، اگر شما در جایی از سایت نیاز به ویرایش و شخصی‌سازی داشته باشید یا مشکل فنی بروز کند باید تا حدی به کدنویسی و برنامه‌نویسی تسلط داشته باشید تا بتوانید نیاز خود را برطرف نموده و مشکل خود را حل کنید.

ضمن آنکه اگر شما به مبانی کدنویسی طراحی سایت یعنی HTML و CSS  آشنایی داشته باشید می‌توانید درک درست‌تری از طراحی بخش‌های مختلف سایت داشته باشید.
به طور مثال شما در HTML با انواع تگ‌های هدینگ آشنا می‌گردید که هنگام طراحی سایت می‌دانید کاربرد هر کدام در چه قسمتی است؟

هدف شما از طراحی سایت چیست؟

پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد دارید فقط یک سایت شخصی راه‌اندازی کنید با نظارت یک طراح سایت وردپرس با سابقه باشد تا در صورت بروز هر گونه اشکالی بتوانید از او راهنمایی بگیرید، ضمن اینکه طراحی سایت فقط به وردپرس محدود نمی‌شود و باید مهارت‌های دیگری همچون کار با پنل هاست را نیز بیاموزید، اما اگر قصد دارید یک طراح سایت حرفه‌ای شوید بهتر است ابتدا به آموختن دانش‌های پایه‌ای بپردازید، طوری که بتوانید یک سایت ساده را با کدنویسی بسازید.

برای طراحی سایت با کد نویسی از کجا شروع کنیم ؟

از آموزش HTML , CSS   شروع کنید سپس به یادگیری کتابخانه بوت استرپ بپردازید که بسیار لازم و کاربردی است ، کار با پنل هاست و مسائلی مانند ست کردن دامنه، پارک کردن دامنه و … را بیاموزید.بعد از آن آشنایی مقدماتی شما با زبان برنامه نویسی PHP و  JavaScript می‌تواند بسیار مفید باشد تا اگر در جایی نیاز به شخصی‌سازی سایت داشتید بتوانید از عهده‌ی انجام آن بر بیایید.
خوب است بدانید وردپرس به زبان PHP نوشته شده است که اگر شما تسلط کافی بر این زبان داشته باشید می‌توانید یک برنامه نویس وردپرس باشید و به در آمد بالاتری برسید.

سخن آخر

در این مقاله شما را با طراحی سایت بدون کدنویسی توسط انواع سیستم‌های مدیریت محتوا آشنا کردیم و گفتیم که طراحی سایت بدون کدنویسی با وردپرس بهترین راهکار است اما بهتر است تعارف را کنار بگذاریم، واقعا همه چیز به آن آسانی که می‌گویند نیست.
این ابزارها فقط به وجود آمده‌اند که به کار طراحان سایت سرعت ببخشند و هزینه طراحی سایت را کم بکنند اما هرگز ما را از آموختن دانش‌های پایه بی نیاز نمی‌کنند.
هر چقدر مهارت‌های پایه‌ای یک طراح سایت بالاتر باشد می‌تواند استفاده‌ی بهتر، مفیدتر و بهینه‌تری از این ابزارهای آماده بنماید اما نداشتن مهارت پایه‌ای ، خیلی زود شما را با چالش‌های بسیار زیاد سردرگم خواهد کرد.
می‌توانید زیر همین پست سوالات خود را با ما مطرح کنید و از مشورت واحد فنی حضورمدیا بهره مند شوید !  به امید موفقیت روز‌افزون شما

سکینه فتحی

دانش آموخته فناوری اطلاعات مقطع کاردانی
به طراحی سایت و هر چیزی که مربوط به طراحی سایت باشه علاقمندم و از سختی ها و چالش های این مسیر خسته نمیشم و لذت می برم. دوست دارم هر چیزی که یاد می گیرم با علاقمندان به این رشته به اشتراک بذارم.

سایر مقالات نویسنده

linkedin-sfathi

همچنین بخوانید

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.