پرش لینک ها
مراحل نوشتن کتاب

مراحل نوشتن کتاب

آنچه در این مقاله می خوانید:

 ورود به دنیای نویسندگی و مراحل نوشتن کتاب

نوشتن یک کتاب اصول و قواعد خاصی دارد که برای به‌دست‌آوردن نتیجه دلخواه و مطلوب باید این قواعد رعایت شود تا هم به چشم مخاطبان جذاب برسد و هم استانداردهای لازم رعایت شود تا کار شما حرفه‌ای به‌حساب بیاید. نویسندگی کتاب یک فرایند پر از چالش است. پیمودن این راه طولانی مراحلی دارد که اگر بادقت انجام نشود ممکن است زحمات شما بی‌حاصل شود. تیم رسانه‌ای حضور مدیا با کمک نویسندگان و متخصصان مجرب در خدمت شما است تا در این راه همراهتان باشد. در این مقاله به طور مختصر مراحل نوشتن کتاب را بررسی می‌کنیم.

نوشتن کتاب مراحل مختلفی دارد از جمله ایده خوب

 ایده خوب تمام ماجراست

در درجه نخست برای شروع کار باید در ذهنتان یک ایده خوب داشته باشید. تمام کار شما تحت‌تأثیر ایده‌ای است که برای نوشتن انتخاب می‌کنید. حدس‌زدن یا پیداکردن یک ایده برای کتاب بسیار مهم است. این مرحله شامل تحقیق و تفکر درمورد موضوعات مختلف است تا حوزه‌ای را که هم موردعلاقه‌تان باشد و هم در آن تخصص و دانش کافی را دارید پیدا و انتخاب کنید.

 نظم و تکرار عامل پیشرفت

برنامه‌ریزی مرحله دوم از مراحل نوشتن کتاب است. برنامه‌ریزی مطالب کتاب و تعیین ساختار آن از جمله مراحل اساسی نوشتن کتاب است. این شامل قطعات مختلف کتاب، ترتیب آنها و ارتباط بین مطالب است. همچنین باید روزانه زمان مشخصی را تعیین کنید که در آن ساعات به نوشتن مطالب مشغول باشید. دقت کنید که عمل نوشتن باید به‌صورت منظم و هرروزه باشد تا بتوانید انسجام مطالب را حفظ کنید و زمان تعیین شده‌ای برای پایان کتاب داشته باشید.

 قلم را به دست بگیرید

پس از نوشتن مقاله باید به بازنویسی و ویرایش آن پرداخت

در مرحله سوم زمان آن رسیده که نوشتن را شروع کنید. در این مرحله هرچه به ذهنتان می‌رسد را روی کاغذ بیاورید. استفاده از ترفندهایی مانند بارش فکری، الهام‌گرفتن از مطالب دیگران و به‌کارگیری خلاقیت می‌تواند تا حدود زیادی به شما کمک کند.

در مرحله چهارم باید بازنویسی و ویرایش انجام بدهید. مطالبی که نوشتید را یک دور بخوانید و هم از نظر معنایی و مفهوم نوشته‌ها و هم از نظر ساختار جملات، املای کلمات و گرامر و دستور جملات آن را بررسی کنید تا بدون هیچ ایرادی به دست خوانندگان برسد. این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه آخرین ویرایش است و پس از انتشار دیگر مجالی برای اصلاح‌کردن چیزی را ندارید.

 انتخاب ناشر گام نهایی، اما مهم

در آخرین مراحل نوشتن کتاب که مرحله انتشار است، پس از تکمیل و ویرایش کامل، انتشار کتاب نوشته‌شده یک گام مهم است. این مرحله شامل انتخاب روش مناسب انتشار و کسب اطلاعات درباره نحوه انتشار می‌شود. البته مهم‌تر از آن ناشری است که انتخاب می‌کنید. انتخاب یک ناشر حرفه‌ای و کاربلد موجب می‌شود تا کتاب شما به‌سرعت مراحلی مانند ویراستاری، اخذ شابک و فیپا، صفحه‌آرایی زیبا و دریافت مجوز طی شود و همچنین تبلیغ و فروش کتاب شما را به نحو احسنت انجام دهد.

در نهایت باید بدانید که نوشتن کتاب فرایندی طولانی و پرفشار است. اما با رعایت این مراحل و انگیزه قوی، می‌توانید یک اثر بی‌نظیر از خود به جامعه ارائه دهید. در این مقاله، ما به‌صورت خلاصه بر مراحل اصلی نوشتن کتاب پرداختیم. توجه داشته باشید که رسانه حضور مدیا با ارائه خدمات مختلف از جمله تولید کتاب و با کمک کارشناسان این حوزه به شما کمک می‌کند تا مسیر دشوار پیش‌روی شما به‌آسانی طی شود. این رسانه با داشتن سال‌ها تجربه در حوزه تولید محتواهای متنی و چاپ چندین اثر از نویسندگان مختلف این اطمینان را به شما می‌دهد که کتابتان تمامی مراحل موردنیاز را به‌صورت حرفه‌ای طی کند. جهت استفاده از خدمات و مشاهده نمونه کارها به سایت اینترنتی حضور مدیا مراجعه کنید تا برای نوشتن کتاب خود یک راهنمای خوب و مطمئن داشته باشید.

امیر حسین فتحعلی زاده

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی (ره) تهران

سایر مقالات نویسنده

linkedin-sfathiلوگوی ایتالوگوی اینستاگرام

 

پیام بگذارید

error: کپی رایت مجاز نیست!!!