ساخت سایت فروشگاهی رایگان
امروزه انگیزههای زیادی برای داشتن فروشگاه اینترنتی وجود دارد از جمله: بالا بودن هزینههای راهاندازی کسب و کار، اقبال بیشتر مردم به خرید اینترنتی، داشتن بازار آنلاین در کنار بازار سنتی و ….
ممکن است شما بودجهای برای طراحی سایت فروشگاهی نداشته باشید، اما راهکارهایی برای ساخت سایت فروشگاهی رایگان وجود دارد که ما در این مقاله آن را شرح داده و به تمام نکات مهم اشاره میکنیم.
نکات مهم ساخت سایت فروشگاهی رایگان
برای ساخت سایت فروشگاهی رایگان، ابزارها و نرم افزارهایی وجود دارد که میتوانید به کمک آنها فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی کنید، بعضی از این ابزارها فقط بخشی از خدمات خود را رایگان ارائه میدهند مانند مجنتو (Magento) و برای دریافت امکانات بیشتر فروشگاه ساز باید نسخه پرمیوم را خریداری کنید اما برخی دیگر از این ابزارها مانند اپن کارت(OpenCart) کاملا به صورت رایگان عرضه میگردند. به این فروشگاه سازها، سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی یا CMS فروشگاهی میگویند، برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سیستم مدیریت محتوا می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همچنین بخوانید: نکاتی که باید در مورد طراحی سایت بدون کدنویسی بدانید!!!
اما لازم است که قبل از شروع به چند نکته ی مهم اشاره کنیم:
- نکته ی اول: استفاده از این فروشگاهسازها رایگان است ولی راهاندازی آن باید توسط خود شما انجام گیرد و این قطعا مستلزم کسب مهارت و گذراندن دورههای آموزشی است.
- نکته ی دوم: راهاندازی این فروشگاهسازها نیاز به دانش برنامه نویسی ندارد و با کمی همت و پشتکار میتوان از آنها برای طراحی سایت فروشگاهی رایگان استفاده کرد.
- نکته سوم: هیچ گزینه صد در صد رایگانی وجود ندارد، فقط نرمافزار ساخت سایت فروشگاهی به شما رایگان ارائه میگردد اما برای مواردی همچون تهیه هاست و دامنه باید دست به جیب شوید.
فروشگاه سازهای آماده رایگان
از فروشگاهسازهایی که تقریبا به صورت رایگان ارائه میگردد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وردپرس و افزونه ووکامرس (Woocommerce)
- مجنتو (Magento)
- اپن کارت (OpenCart)
- پرستاشاپ (prestashop)
هر کدام از موارد بالا میتواند یک گزینه قوی برای سایت فروشگاهی آماده رایگان شما باشد و امکانات و بستر خوبی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی در اختیار شما قرار دهد اما مهم است که شما کدام گزینه را برای شروع انتخاب میکنید.
قبل از انتخاب هر فروشگاهسازی باید تمام جوانب را سنجید و سپس دست به انتخاب زد. اما حقیقت این است که هر کدام را انتخاب کنید کار راحتی نخواهید داشت حتی ممکن است با چالشها و مشکلات زیادی روبرو شوید و به کمک یک کارشناس نیاز پیدا کنید.
هزینه ساخت فروشگاه با سایتسازهای رایگان
نسخه رایگان همهی این فروشگاهسازها به شکل نرمافزار ارائه میگردد و شما برای راهاندازی آن نیاز به یک هاست (فضایی که در اینترنت بتوانید سایت خود را بارگزاری نمایید) و دامنه ( آدرس سایت) دارید و تهیه قالب حرفهایتر یا افزونههای مورد نیاز نیز مشمول هزینه خواهد بود.
آشنایی با انواع فروشگاهسازهای رایگان
برای انتخاب هر کدام از این فروشگاه سازها باید تحقیق و دقت لازم را داشته باشید چون یک انتخاب سرنوشت ساز خواهد بود و انتخاب غلط می تواند وقت و سرمایه شما را به هدر دهد، جهت آشنایی شما با هر کدام از فروشگاه سازها، توضیحات مختصر و کاربردی در زیر خواهیم داشت.
ساخت سایت فروشگاهی رایگان با وردپرس
طراحی سایت فروشگاهی رایگان یا بهتر است بگوییم کم هزینه به کمک وردپرس و افزونه ووکامرس امکانپذیر است ولی مستلزم مهارتآموزی است. خوشبختانه منابع آموزشی زیادی به زبان فارسی برای آموزش ساخت سایت فروشگاهی رایگان با وردپرس و افزونه ووکامرس وجود دارد.
اگر میخواهید زودتر به نتیجه برسید در این مسیر حتما باید از کمک یک کارشناس وردپرس بهره بگیرید، حقیقت این است که اگر بخواهید خودتان از صفر تا صد، کار ساخت سایت فروشگاهی رایگان خود را پیش ببرید ممکن است مدت زمان زیادی به طول انجامد البته این مسئله تا حدود زیادی بستگی به خود شما و ویژگیهای فردی شما دارد، ممکن است شما با استعداد ویژه و پشتکار عالی خود بتوانید در کمترین زمان ممکن به این مهارت برسید و بتوانید یک سایت فروشگاهی حرفهای برای خود راه بیندازید اما تجربه ثابت کرده که در این مسیر چالشهای زیادی وجود دارد و احتمالا شما نیاز به کمک یک کارشناس سایت وردپرسی خواهید داشت.
در بین مواردی که برای ساخت سایت فروشگاهی رایگان وجود دارد پیشنهاد ما به شما وردپرس و افزونه ووکامرس است زیرا مزایای بسیاری نسبت به دیگر ابزارها دارد و خوب است بدانید که مجنتو، اپنکارت و پرستاشاپ به نقل از ویکی پدیا، تنها 3 درصد از سهم بازار را در اختیار دارند و عموم مردم برای ساخت فروشگاههایی بر پایه سیستم مدیریت محتوا از افزونه ووکامرس یا EDD که بر پایه وردپرس هستند استفاده میکنند.
مزایای فروشگاهساز ووکامرس نسبت به سایر فروشگاهسازها
- منابع آموزشی زیادی برای آن به صورت متنی و ویدئو وجود دارد.
- در صورت بروز مشکل، کارشناسان زیادی برای رفع مشکل شما یافت میشوند.
- انعطاف پذیری و امکان توسعه بیشتری دارد.
- تنوع قالبهای آماده فراوان که برخی به صورت رایگان و برخی غیررایگان عرضه میگردد.
- امکان داشتن سایت چند منظوره به کمک قالبهای آماده وردپرس یا صفحه ساز المنتور فراهم است.
فروشگاهساز مجنتو (Magento)
فروشگاهساز مجنتو یکی از محبوبترین فروشگاهسازها در دنیا میباشد که سایتهای معتبری همچون کوکاکولا، ایسوس، اچ پی و… از آن استفاده کردهاند اما این سایتها از نسخه پرمیوم آن استفاده کرده که به دلیل هزینه بالا مناسب کسب و کارهای کوچک نیست، نسخه رایگان به صورت متنباز ارائه میگردد و امکان تغییر در کدها و توسعهی آن وجود دارد اما نسبت به وردپرس، پیچیدهتر بوده و توسعهی آن سختتر است، در واقع میتوان گفت در این فروشگاهساز شما نیاز بیشتری به استفاده از کارشناس مربوطه پیدا خواهید کرد. گرچه این فروشگاهساز دارای رابط کاربری سادهای بوده اما برای افزودن امکانات و تنظیمات پیشرفته، نیاز به کارشناس باتجربه میباشد.
فروشگاهساز اپنکارت (OpenCart)
تا همین چند سال پیش، فروشگاهساز اپنکارت یکی از پرمصرفترینها برای ساخت سایت فروشگاهی رایگان در ایران بود ولی کمکم با توسعه وردپرس و افزونه ووکامرس، اپنکارت به حاشیه رفت، رابطکاربری ساده و آسان و امکانات کافی از نقاط قوت آن است اما به اندازه ووکامرس توسعه نیافته است. این فروشگاهساز فاقد وبلاگ بوده و داشتن وبلاگ برای هر فروشگاهی به منظور سئو و گرفتن رتبه و نتایج بهتر در گوگل ضروری است اما در وردپرس این امکان به راحتی فراهم است و شما میتوانید در کنار فروشگاه اینترنتی خود، سایت و وبلاگ خود را نیز داشته باشید، البته میتوانید افزونه وبلاگ را به صورت جداگانه بخرید و در سایت فروشگاهی خود نصب کنید، این در حالی است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس و افزونه ووکامرس هر دو رایگان میباشد.
فروشگاه ساز پرستاشاپ (prestashop)
پرستاشاپ نیز شرایطی شبیه به اپنکارت دارد، رایگان است، رابط کاربری ساده و امکانات خوبی دارد ولی برای داشتن امکانات بیشتر، باید هزینه کنید اما پرستاشاپ در ایران نسبت به اپنکارت، خدمات پشتیبانی بهتری داشته که البته در صورت پرداخت وجه میتوانید از آن بهره ببرید.
نکته ها و توصیه های پایانی برای ساخت سایت فروشگاهی
توصیه ما به شما این است که زمان را غنیمت شمرده و اگر توان مالی برای سفارش یک سایت فروشگاهی دارید با کمی هزینه این مسیر دشوار را برای خود آسان نموده و هر چه زودتر کسب و کار خود را آغاز نمایید زیرا متوقف ماندن در این مرحله میتواند شما را از راهاندازی کسب و کار خود دلسرد کند، هیچ کاری بدون هزینه نیست و این هزینه نیز نوعی سرمایهگذاری برای آینده میباشد با کمی هزینه هر چه زودتر کسبوکار خود را راهاندازی کنید.
اما یک نکتهی مهم را به شما گوشزد میکنیم که داشتن سایت فروشگاهی تمام ماجرا نیست، شما حتما باید در مورد نحوه به درآمد رساندن آن، تحقیق لازم را بنمایید و بعد برای ساخت سایت فروشگاهی اقدام کنید.
طراحی سایت حرفهای با حضورمدیا
اگر به دنبال راهاندازی یک سایت فروشگاهی حرفهای با امکانات کامل هستید، متخصصان حضورمدیا در حوزه طراحی سایت آماده پذیرش همکاری با شما هستند.
ما در حضورمدیا به شما کمک میکنیم تا سایت فروشگاهی با یک طراحی عالی برای خود داشته باشید و این در حالی است که شما بابت این موضوع هزینه گزافی پرداخت نخواهید کرد. همچنین برای کسب مشاوره رایگان میتوانید با مراجعه به این صفحه، میتوانید درخواست مشاوره خود را ثبت نموده و سوالات خود درمورد طراحی سایت فروشگاهی را از متخصصان و مشاوران ما بپرسید.
سکینه فتحی
دانش آموخته فناوری اطلاعات مقطع کاردانی
به طراحی سایت و هر چیزی که مربوط به طراحی سایت باشه علاقمندم و از سختی ها و چالش های این مسیر خسته نمیشم و لذت می برم. دوست دارم هر چیزی که یاد می گیرم با علاقمندان به این رشته به اشتراک بذارم.