پرش لینک ها
مراحل ثبت کتاب در کتابخانه ملی
جستجو

مراحل ثبت کتاب در کتابخانه ملی

آنچه در این مقاله می خوانید:

ثبت کتاب در کتابخانه ملی یک فرایند مهم و ضروری است که به منظور حفظ و نگهداری اثرات فرهنگی و علمی کشور انجام می‌شود. ثبت کتاب‌ها در کتابخانه ملی به ما کمک می‌کند تا تاریخ و فرهنگ جامعه را حفظ کنیم و از گم شدن اطلاعات و دسترسی به آثار مهم جلوگیری کنیم. همچنین به پژوهشگران، دانشجویان و علاقمندان به مطالعات فرصت می‌دهد تا به منابع لازم برای تحقیقات خود دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این با ثبت کتاب در کتابخانه ملی ، حقوق نويسندگان و صاحبان آثار حفظ شده و قابل پيگيري خواهد بود.

گفتنی است که حضورمدیا با طی نمودن این مراحل برای کتب مختلف از تجربه و تخصص لازم برای گذراندن این مراحل برخوردار است؛ لذا در صورت نیاز می‌توانید صفر تا صد ثبت کتب خود را به ما بسپارید. در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با مراحل ثبت کتاب در کتابخانه ملی بیشتر آشنا نمائیم.

تایید صحت اطلاعات

اولین مرحله در ثبت کتاب، تحویل نسخه‌ای از کتاب به کتابخانه ملی است. سپس، تحقق از صحت و سالم بودن اطلاعات کتاب، شامل عنوان، نویسنده، ناشر و سال چاپ، صورت می‌گیرد. در این مرحله، همچنین باید شماره‌گذاری مناسب برای کتاب تعیین شود. پس از تأیید صحت اطلاعات، کتاب به دسته‌بندی مناسب خود در کتابخانه قرار می‌گیرد. در نهایت، گزارش ثبت نسخۀ الکترونیک و فیزیکی کتاب توسط کارشناسان پذیرفته شده و ثبت نهایی صورت می‌گیرد.

مجوزهای شابک و فیپا

اولین مجوزی که هر کتاب برای چاپ خود نیاز دارد شابک است. شابک یک کد 13 رقمی است که مانند شناسنامه کتاب است. وجود این کد در بین هزاران کتاب و منبع متنی می‌تواند دسترسی به محتوای مورد نظر را آسان‌تر کند. این شناسه را کتابخانه ملی به نویسندگان اختصاص می‌دهد. گفتنی است که دریافت شابک از طریق سایت isbn.ir امکان‌پذیر می‌باشد.

بعد از شابک نوبت به اخذ مجوز فیپا می‌رسد. فیپا مجوزی است که توسط کتابخانه ملی پیش از چاپ به کتاب اختصاص داده می‌شود. این مجوز که در کتابخانه ملی ثبت می‌شود کمک می‌کند تا اثر نویسنده دستخوش سرقت نشود. دریافت این مجوز تا یک هفته طول می‌کشد. دریافت فیپا برای کتاب کاملا اینترنتی بوده و شما می‌توانید با مراجعه به این صفحه از سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی فیپای کتاب خود را دریافت کنید.

چاپ کتاب

تا اینجا دانستیم که کتاب‌ها بدون مجوز اعتبار چندانی ندارند. هر کتابی که منتشر می‌شود باید مجوز‌های لازم را از کتابخانه ملی ایران ثبت کند تا به صورت رسمی در بیاید و فروش آن بدون مانع باشد. به همین دلیل است که دریافت مجوز کار آسانی نیست و یکی از عوامل مهم برای نویسندگان است. بعد از طی تمامی مراحل حالا زمان آن است که کتاب مورد نظر به انتشارات سپرده شود و به تیراژ مشخص چاپ شود. در نهایت ثبت کتاب در کتابخانه ملی به معنی اطلاع رسانی گسترده‌تر و دسترسی آسان‌تر به خوانندگان علاقه‌مند، ورود به جریان ادبیات و فرهنگ، کسب جایگاه بی‌نظیری در دنیای کتاب و ترویج آثارتان به صورت رسمی و با اعتباراست. برای دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید مراحل نوشتن کتاب را در سایت حضورمدیا مطالعه کنید.

خدمات حضورمدیا

اگر شما هم نویسنده‌ای هستید که به دنبال انتشار کتاب‌تان هستید با کمک خدمات رسانه حضورمدیا، می‌توانید کتاب خود را به سادگی و با قیمت مناسب در کتابخانه ملی ثبت کنید و نوشته‌هایتان را در اختیار مردم قرار بدهید. با استفاده از خدمات رسانه حضورمدیا به راحتی و به شیوه‌های حرفه‌ای، کتابتان را به عنوان یک اثر برجسته معرفی کنید و آن را در دستان علاقمندان به علم و دانش بگذارید. حضورمدیا با سابقه چندین ساله در تولید و چاپ کتب مختلف در تمامی مراحل چاپ کتاب در کنارتان است. برای دیدن نمونه کارهای ما می‌توانید به سایت مجموعه حضورمدیا مراجعه کنید.

مجتبی جمالی تبار

حدود سه سال هست که با حضورمدیا همکاری دارم و در حال حاضر مدیر بخش تولیدمحتوا و نویسنده این مجموعه هستم. هدف من ارائه‌ی محتوای باکیفیت به شما است...

سایر مقالات نویسنده

linkedin-jamalitabar

همچنین بخوانید

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.